Jest to forum teamu Error Skateboards
A więc często zdarza się sytuacja że idziemy z kimś do sklepu np. Biedronka, Tesco i przed sklepem widzimy skaterów. Myślimy "a co tam" i idziemy dalej ale gdy jesteśmy w sklepie rozglądamy się szukając deskorolek. No i gdy już taką " deskorolkę " znajdziemy chcemy ją kupić. Jest ona w cenie np. 50 zł i to jest wyrzucenie pieniędzy w błoto ponieważ taka deskorolka zazwyczaj pęka po drugim dniu jazdy. To skoro nie wiemy teraz co kupić będę Wam tłumaczył co opłaca się kupić.
Deck :
Deck jest bardzo ważną częścią deski. Opłaca się kupić porządny za ok. 150-200 zł firmy m.in. Flip, Baker, Almost, Element, ale na początek polecam blat firmy Darkstar.
Trucki :
Więc stajemy przy kolejnej bardzo ważnej decyzji. Mowa o truckach. Osobiście polecam firmy Element, ponieważ są wytrzymałe. Tanie trucki mogą pęknąć przy Grindzie lub skoku z schodków. Polecam trucki firmy Venture bo są to porządne trucki za ok. 180-200 zł. Jeśli chcemy coś tańszego kupmy trucki firmy Speed Demons. Są w przedziale cenowym ok. 100-130 zł i jak na tę cenę warto jest je kupić.
Kółka :
I tu od kółek zależy twardość. Mnie najbardziej odpowiadają kółka o twardości 99A lub 100A. Polecane firmy to Flip, GIRL i Toy Machine. Od kółek zależy łatwość jazdy.
Łożyska
Tu mamy wybór duży ale najbardziej polecaną firmą jest firma Nervous a jej łożyska świetnie spisują się w jeździe. Co do ceny wynosi ona tylko 30-50 zł. Inną bardzo dobrą firmą od łożysk jest firma Sk8 Mafia.
Mam nadzieje że mój artykuł pomógł wielu osobom. UWAGA !!! Wszelkie prawa zastrzeżone